صحبت با خدا
در این جا قصد داریم مختصری در مورد سوره حمد که ما در نمازهای یومیه آن را می خوانیم ، با توجه به احادیث وارده چند سطری توضیح دهیم .
چنانکه در « در عیون الخبار الرضا » ( ع ) در حدیثی از پیامبر اکرم ( ص ) می خوانیم : خداوند متعال چنین فرموده است : « من سوره حمد را میان خود و بنده ام تقسیم کردم نیمی از آن برای من ، و نیمی از آن برای بنده من است ، و بنده من حق دارد هر چه می خواهد از من بخواهد :
هنگامی که بنده می گوید : « بسم الله الرحمن الرحیم » ، خداوند بزرگ می فرماید : بنده ام به نام من آغاز کرد ، و بر من است که کارهای او را به آخر برسانم و در همه حال او را پر برکت کنم .
و هنگامی که می گوید : « الحمد لله رب العالمین » خداوند بزرگ می فرماید : بنده ام مرا حمد و ستایش کرد ، و دانست نعمت هائی را که دارد از ناحیه من است ، و بلاها را نیز من از او دور کردم ، گواه باشید که من نعمت های سرای آخرت را بر نعمت های دنیای او می افزایم ، و بلاهای آن جهان را نیز از او دفع می کنم ، همان گونه که بلاهای دنیا را دفع کردم .
هنگامی که می گوید : « الرحمن الرحیم » خداوند می فرمایند : بنده ام گواهی داد که من رحمان و رحیمم ، گواه باشید بهره او را از رحمتم فراوان می کنم ، و سهم او را از عطایم افزون می سازم .
هنگامی که می گوید : « مالک یوم الدین » خداوند می فرمایند : گواه باشید همان گونه که او حاکمیت و مالکیت روز جزا را از آن من دانست ، من در روز حساب ، حسابش را آسان می کنم ، حسناتش را می پذیرم ، و از سیئاتش صرف نظر می کنم .
هنگامی که می گوید : « ایاک نعبد » خداوند متعال می فرمایند : بنده ام راست می گوید ، تنها مرا پرستش می کند ، من شما را گواه می گیرم بر این عبادت خالص ثوابی به او بدهم که همه کسانی که مخالف این بودند به حال او غبطه خورند .
هنگامی که می گوید : « و ایاک نستعین » خداوند می فرمایند : بنده ام از من یاری جسته ، و تنها به من پناه آورده ، گواه باشید من او را در کارهایش کمک می کنم ، در سختی ها به فریادش می رسم ، و در روز پریشانی دستش را می گیرم .
و هنگامی که می گوید : « اهدنا صراط المستقیم... » ( تا آخر سوره ) خداوند باری تعالی می فرمایند : این خواسته بنده ام بر آورده است ، و او هر چه می خواهد از من بخواهد که من اجابت خواهم کرد، آنچه امید دارد به او می بخشم و از آنچه بیم دارد ایمنش می سازم »
البته این نکته حائز اهمیت است که نمازی سازنده است و به درد دنیا و آخرت انسان می خورد که با خضوع و خشوع خوانده شود و در حین نماز تمام توجه و فکر سمت حضرت باری تعالی باشد .
التماس دعا
منبع : عیون اخبار الرضا ، جلد 1 ،صفحه 300
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
ماه هاشمیان
وقتی مغازه دار یهودی با «سلام» مرجع تقلید مسلمان شد
فتنه های قبل از ظهور از زبان امیر المومنین ( ع )
نگاه عارفانه به قبل از موت
حکم ازدواج با محارم در بهائیت چیست؟
نقش روحانیت در مبارزه با فرقه بهائیت
بالاتر از ملاقات با امام زمان(عج)
عواملی که باعث ترس از مرگ می شوند!
ثواب روزه ماه رجب
[عناوین آرشیوشده]